Balconette BH

Balconette BH

En balconette-behå hjälper till att lyfta upp bysten underifrån och skapar en sk ”balkonghylla”. Behån är oftast vadderad och har bygel som hjälper till att lyfta bysten. På en balconette-behå sitter axelbanden brett isär och urringningen får en fyrkantig form. Balconette-behå fungerar bra till djupa uringningar.

Den första designen av en balconette-bh gjordes i USA i slutet på 1930-talet, men blev moderiktig först framåt mitten på 50-talet. Liknande typer av behås har dock setts bäras av kvinnor i andra delar av världen före det men var då väldigt minimala och kunde till och med visa bröstvårtan. Den balconette som blev mode i USA på 50-talet var dock mer konservativ och täckte 1/2 eller 3/4 av brösten. År 1949 modellade Marilyn Monroe i en balconette och kanske var hon en bidragande orsak till att den senare blev väldigt populär.

Strukturen på en balconette-bh

Visst du att ordet balconette betyder falsk balkong? Behån täcker endast nedre delen av brösten och tittar man uppifrån kan man inte se behån. Stödet i en balconette sitter helt och hållet under och består nästan alltid av en bygel. Även breda axelband kan ge förstärkt stöd. Banden sitter i regel långt ut på sidan för att kunna visa en större yta av övre och inre delen av brösten. Det är också vanligt med kuddar för att lyfta brösten något, men inte lika mycket som i en push-up behå.

När passar det att bära balconette?

Strukturen på en balconette gör att den kan användas i funktionellt syfte och i visuellt. Eftersom behån sitter lågt ned passar just denna typ av behå bra till klänningar med djup urringning där man vill visa en större del av bysten. När man bär topp med lågt skuren hals vill man gärna att behån inte ska synas och då kan balconetten vara passande.

En del klädesplagg kan ha inbyggda balconetter, något som förekommer bland annat i nattlinnen eller s.k. torsoletter.

Exempel på balconetter att köpa

Klicka på bilden för att se större bild och läsa mer om just den behån.

Hunkemöller Gina pp Push-up & Balconette BH

Hunkemöller Mara pb Push-up & Balconette BH

Hunkemöller Malika pp max Push-up & Balconette BH

Hunkemöller Malou pd Push-up & Balconette BH

Lindex Emelie Lace Wow Bra Push-up & Balconette BH

Hunkemöller Donatella pd ll Push-up & Balconette BH

Wonderbra Glamour Triangle Bra Push-up & Balconette BH Ivory

Hunkemöller Hilary pp push Push-up & Balconette BH

Lindex Rebel Iris Bra Push-up & Balconette BH

Lindex Rebel Iris Bra Push-up & Balconette BH

Wonderbra Glamour Triangle Bra Push-up & Balconette BH Svart

Wonderbra Glamour Full Effect Bra Push-up & Balconette BH

När du klickar på en bild tas du vidare till en e-butik som säljer behås.