Amningsbehå

AmningsBHEn amningsbehå skall ha lätthanterliga spännen på framsidan så att det är enkelt att komma åt brösten. En amningsbehå skall provas ut tidigast 6 veckor innan förlossning och man bör lägga en hand innanför kupan för att få rätt storlek.

För den som blir gravid och senare föder ett barn sker stora förändringar i livet men också rent kroppsligt. Brösten växer för att kunna leverera modersmjölk till den nyfödde och kan stundtals ömma. Att införskaffa ett par riktigt bra och sköna amningsbehås är en god investering som ger ökad komfort och högre funktionalitet i vardagen.

Snabb tillgång till maten

Det ska vara lätt att snabbt kunna ammaDen främsta orsaken till att amningsbehån har tagits fram är att man enkelt och snabbt ska kunna amma. När barnet är hungrigt och skriker efter mat känner nog många mammor att pulsen ökar och att man snabbt vill kunna ge barnet vad det vill ha - mat!

Det som utmärker en amningsbehå är att den har funktionen att kunna öppna upp mot bröstvårtan utan att behöva ta av sig behån eller dra ner axelbanden.

Befinner man sig på publika ställen kan det vara skönt att inte behöva krångla med att klä av sig för att kunna amma sitt barn. Det kan vara nog så tilldragande av uppmärksamhet att ha en liten bebis med sig.

Högre komfort för ömmande och växande bröst

En ammande kvinnas bröst kan variera i storlek under dagen beroende på mjölkproduktion och amning. Att bära för tajta behås kan öka risken att drabbas av mjölkstockning. Brösten kan ofta kännas ömma och det kan då vara skönt att ha en mjukare behå som inte sitter för tajt.

Amningsbehåns struktur

Olika tillverkare har valt olika sätt att konstruera amningsbehås. Vanligast är att man har ett tygstycke som kan öppnas snett neråt från där axelbandet fäster i behån och ner mot mitten. Tygstycket kan vara försett med knapp eller hake för att fästas med. Det är rekommenderat att bära amningsbehås tillverkade i 100% bomull eller en bomull-lycra blandning som kan expanderas något.

 

Amnings-bh Mommy Comfort Nursing Bra

Amnings-bh Mommy Comfort Nursing Bra


299 kr

När du klickar på en bild tas du vidare till en e-butik som säljer behås.